beats by dre cheap

Net-revolt: PRVA BiH WEB STRANICA POSVEĆENA NAŠOJ NAOPAKOSTI

        Slučajno sam naišao na site vrlo degutantnog, ili boljerečeno gnjevnog imena: idijebimater.com koji je, po mojoj evidenciji, prvi website koji su podigli anonimni predstavnici BiH javnosti. Spominjali smo ranije slične aktivnosti u susjednoj Hrvatskoj koja se, potaknuta i uratcima bijesaprvog, okupila oko Nika Titanika, inspirisana izvalama političara i javnih ličnosti. Tamo je to već komedijaški revolt, ali kod nas je malo drugačije.

             Jedino što smatram da je neuspješno kod ovog našeg revolt-sitea je to što se u nekim pričama o frustracijama ne spominje koje su to kafane ili radnje u kojima rade ili gazduju levatori. Loših ljudi svuda ima kao i pokušaja izvaravanja, ali - šta mi vrijedi pripovijest o gazdi koji je presjekao honorar muzičarima, ako ne znam koji je to kafić? Šta mi vrijedi pripovijest o lafinašu-majstoru ako ne znam koji je to pa da ga zaobiđem? Početna priča je o mobingu i Berinu Tuzliću i prenešena je iz BH Dana. Čini se zanimljivom ta korespondencija.

              Sve u svemu idijebimater.com ("koji je ovo klinac?") je bukvalno mjesto na kojem možete anonimno ili javno (nisam vidio ni jednog potpisnika) nekome psovati i uz to ga nominovati za Glavu majmuna. Iako obećavaju i neke fotografije za sada toga nema puno.

        Također ima i sekcija posvećena «webmasterima» "Or'o ja njivu (jednog dana kada odlučih napraviti web stranicu.") gdje se nalaze zaslužno nominovani. Uz to, ako ste gnjevni i imate ispričati i podijeliti neku frustraciju s javnostima – izvolite na pomenutnu adresu.

            Evo šta kažu pokretači:

        «Nećete vi gospodo pojedinci više tako lako levatiti narod oko sebe. Ova stranica je tu da vam pokaže dokle je došla ta vaša naopakost. Pokazat ćemo normalnim ljudima ko su ti naopaki pojedinci, šta oni rade, i kako ih prepoznati u masi. Pa neka onda ovi normalni skontaju koji ste vi međedi i neka znaju koje su to crne ovce u našem stadu.

        Potkrijepit ćemo svaki članak slikom, ako je moguće, uprti prstom u vas i nazvati vas poimence.

        Sramotno je da je do stvaranja ove stranice ikada i došlo jer jedan narod ne bi trebao da bude naopak, a kamoli da ima web stranicu posvećenu toj svojoj naopakosti."

saznaj više...

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
17/06/2007 14:28