beats by dre cheap

Korporativni blogovi: WEB 2.0

        Što se tiče uticaja bloga na ciljane javnosti - ono što me iznenadilo u Web 2.0 manifestu, je to da broj posjeta nije presudan pri uticaju na javnosti.(?!) (evo šta je Web 2.0. ukratko)
        No kada je riječ o korporativom blogu jasno je iz Dellovog slučaja da se firme sve više brinu o svom učešću u blogosferi jer se čitava afera toliko razbuktala da su čak i tržišni analitičari upozorili da će tvrtka 'pretrpjeti dugoročne štete zbog negativne percepcije branda u javnosti'.
        Ipak,
moram priznati da me je iznenadila vijest u kojoj se kaže da je u posljednjih nekoliko mjeseci primjećen rast broja korporativnih blogova u Hrvatskoj. Vjerovatno su poučeni slučajem protesta bloggera protiv PBZ-a i protesta radnika TDR-a ne žele biti van ovih tokova.
        Iako su korporativni blogovi u Hrvatskoj tek u začecima,
ako je suditi prema rezultatima sedmičnog istraživanja koje je sproveo liderpress.hr (u kojoj je sudjelovalo 140 ljudi) već 21 % njihovih poduzeća ima blog, a čak 50 % će podići takvu web stranicu prije kraja ove godine.
        Naravno, još je dosta onih u Hrvatskoj koji o tome još ne pomišljaju ili bar - to odgađaju u neku više ili manje blisku budućnost što se vidi iz odgovora na pitanje:
 
"Razmišljate li o pokretanju tvrtkinog bloga?"
1. Da, imamo jednog  21%
2. Da, uskoro               50%
3. Ne ove godine         29%

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
08/06/2007 19:01