beats by dre cheap

PR Kriza u Mostarskom Interexu: MOŽEL' GORE MAJSTORE?

Kada u Dnevnom avazu u tekstu pod naslovom "Dvije medicinske sestre otrovale se tunjevinom iz konzerve" pročitate vijest o užasnom trovanju ribom iz konzerve  i mrtvačkim flekama uz hrpu neslužbenih informacija koje nepovratno krše ugled velikog trgovačkog društva Interexa (Mostarskog), onda shvatate da se od starta nije postupalo kako treba!
Imaju li oni PR?
Znaju li
šta je kriza?
Odakle
neslužbene
informacije Avazu da je nadležna inspekcija odmah nakon dojave o trovanju medicinskih sestra posjetila "Interex"?
Odakle
neslužbena informacija da su konzerve odmah povučene iz prodaje?
Čini mi se da nemaju PR-menadžera... nažalost...
Ova PR-kriza je izbila u subotu trovanjem medicinskih sestara (oko 17:00), a u nedelju Avazovi novinari odlaze u Mostarski Interex (dakle, 12 do 20 sati PR krize) i pazite na šta novinari nailaze, a danas (ponedeljak) nas obavještavaju:

"Jučer smo posjetili "Interex" u Mostaru, ali nam niko od prisutnih radnika nije mogao ništa reći o trovanju konzervama, niti o posjeti inspekcije. Kazali su da za to nisu nadležni. Njihovih nadređenih, kako su nam rekli, nije bilo. Više informacija o cijelom slučaju navodno bi moglo biti danas."

Kukala ti majka:
da je džabe, a ne jeftino.ba - teško da ću otić' pazarit bez straha u želucu... a sa oficijelnog sitea Interexa smiješi se Sandi Cenov!

UPDATE:
U izjavi oboljele/otrovane Snježane Čusto stoji da je konzerve tunjevine španske proizvodnje u "Interexu" kupila 28., odnosno 29. maja ove godine. Kaže da, prema podacima s pakovanja, rok tunjevine nije istekao.
- Kada smo otvorile konzervu, tunjevina je bila fina. Roza, maslinovo ulje. Po okusu i mirisu nije se primijetilo, ali eto... Sreća što smo je samo nas dvije konzumirale, jer je moglo biti još otrovanih - rekla nam je Čusto.

Ovim PR-kriza postaje i gora jer pominjanje datuma baca sjenu na to da je možda neko preštampavao datum, loše skladištio ili ko zna šta sve ne... nadamo se da nije ništa od ovoga... znam da je crno i cinično pitanje (s obzirom da je doktor pominjao morsku bolest), al' da ostavimo i ovu opciju - da nisu bile možda kakve otrovne kifle kod sestri, ove uz koje su ribe jele ?

Vidjećemo večeras šta će biti... kriza traje... ili niko iz Interexa nije primjetio?

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
04/06/2007 15:37