beats by dre cheap

PR povijest: MACACA (MACAQUE) SKANDAL ili ONLINE SAMOUBISTVO GEORGE ALLENA

        Lijepo je osjećaj - danas sam na PRSA-inoj webstranici pročitao tekst: "PR Tactics and The Strategist Online: Bonus Tactics article: Online advocacy 2.0 — are we talking about a revolution?" May.22, 2007 u kojem je ubilježen događaj kojim su youtube i online zajednica dobili još veću ulogu u PR industriji i izvršila jedan od najvećih uticaja na PR poslovanje (ne samo na PR-online).
        Sjećate se momenta ljudske gluposti koji je žigosao karijeru Kramera, a o kojem smo pisali u postu "Čuvaj se huje"? On je znakovit, ali najznačajniji za poznavanje povijesti PR ipak je Macaca slučaj koji se zbio 11. avgusta 2006 (wikiepedia). Taj slučaj nazivaju ključnim momentom za komunikacionu industriju a njegov uticaj uspoređuju sa prvom političkom TV debatom između
Johna Kennedya i  Richarda Nixona iz 1960.
        Šta se desilo? George Allen (sada bivši senator Virginie) koji se čak pominjao i kao mogući kandidat za predsjednika SAD 2008, završio je svoju karijeru jednom opaskom. Naime, nakon političkog govora, skrenuo je pažnju publike na snimatelja (iz ekipe protivničkog tabora, ime mu je S.R.Sidarth - vidi na wikiepedii) rekavši "pozdravimo ga, stoji tamo u žutoj majici sa videokamerom"(1:53 ovog videoklipa), a onda dodao "Pozdravimo ovdje našeg macaca prijatelja, ili kakogod da se zove". Ovaj put nije rekao "n**ger", a svejedno je bilo riječ o čovjeku čiji su preci Indijci, no užas je što ga je usporedio sa makaka majmunom!
        U pomenutom videoklipu "George Allen Don't Like Black People" protivnici ga "razvaljuju" i pojašnjavaju njegov politički put i pad.

        Šta je drugačije u PR industriji nakon tog događaja pročitajte u gorepomenutom tekstu
Christopher Battlea, a link za taj tekst smo naveli na početku ovog posta.
        Za one kojima se žure
mogu skratiti priču čitajući od: "So what is different?", gdje su navedene i strateške greške.

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
01/06/2007 10:26