beats by dre cheap

ČUVAJ SE HUJE: Porast korisnika interneta u BiH - porast uticaja javnosti?

Prema rezultatima ankete koje je proveo RAK, (18. maj/svibanj 2007.) na osnovu uzorka od 43 licencirana ISP-a pokazuju da je u 2006. godini u Bosni i Hercegovini bilo ukupno 237.660 Internet pretplatnika.
Polazeći od definicije Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) prema kojoj je Internet korisnik svaka osoba od 16-74 godina starosti koja koristi Internet tokom godine, Agencija procjenjuje da je u Bosni i Hercegovini u 2006. godini bilo 950.000 Internet korisnika, što ukazuje da stopa korištenosti Interneta  u Bosni i Hercegovini za 2006. godinu iznosi 24,5%.
S druge strane rezultati koje pronalazimo na internetworldstats.com se nemalo razlikuju i pokazuju da od 4,672,165 stanovnika BiH njih  806,400 ili 17.3 % koriste internet. U svakom slučaju, porast korisnika u BiH je osjetan, a kada dođe i do privatizacije BH Telecoma biće i
neminovan.
Uz ovo treba podsjetiti i na nezaobilaznu
seriju mobitela Nokia N90 koju su pohvalili i na CNN-u jer su negdje u Africi u trenutku napada razularene mase na automobil CNN-a TV kamera i kamerman zakazali, a sve je sasvim kvalitetno snimio novinar sa Nokiom iz serije N90, a kvalitet slike je sasvim dobar.
Šta to znači za PR u BiH?
Sve jednostavniji načini da se dođe do uzrokovanja krizne situacije - bilo ko može snimiti ili vas ili nekog vašeg (potencijelnog klijenta) u trenutku huje i to vrlo brzo okačiti na youtube ili metacafe ili bilokoji drugi sličan site.
Kakva je sudbina Michael Richards podsjetite se na ovom indexovom članku. To što
je ovaj popularni glumac za vrijeme je "stand up" nastupa izgubio živce i dva člana publike, koji su mu dobacivali, nazvao "crnčugama", dovelo ga je do toga da uništi karijeru u roku od 3 minute, pa je uzalud angažovao "spin doktora" Howarda Rubensteina da mu pomogne uspostaviti odnose s crnačkom zajednicom u Americi.
Epilog: iako se Kramer izvinjavao crnačkoj zajednici, njegov sastanak s dva istaknuta borca za prava crnaca, Jesseijem Jacksonom i Alom Sharptonom nije urodio plodom nego - njihovom preporukom upućenom preko medija da Kramer fino ode na psihijatrijsko savjetovanje i trening rasne osjetljivosti.
Džabe sve taj je podatak ostao i na wikipediji i na drugim siteovima, a čovjek je dobio i svoj mrzilački site (
boycottmichaelkramerrichards.com) u kojem njegovi "antifanovi" (ako mogu "skovati" ovaj nesretni termin) javnosti pozivaju da bojkotuju kupovinu svih DVD-ova u kojima se pojavljuje, naravno i Seinfielda!

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
21/05/2007 17:18