beats by dre cheap

Haj'mo u humanitarnu akciju: IZGRADIMO MEHI SOBICU

U blizini Prijedora, u gotovo u potpunosti obnovljenom povratničkom naselju Ćele, živi 77-godišnji Meho Terzić, jedan od rijetkih koji nisu uspjeli obnoviti svoju kuću ali nema gdje drugo otići jer je na svom. Riječ je o samcu, nikog nema, osim sestričine u Bihaću kojoj ode preko zime na dva mjeseca da pregrmi najveće hladnoće. Ipak, kada vidite u kakvim uslovima živi srce se stegne - slike u prilogu dovoljno govore. Ograđen hodnik 3 sa 1, ruševine nekadašnje kuće bez krova ali sa improvizacijama od pritki i najlona. Krevet nije krevet nego nekoliko jorgana u koje se ušuška. Neke su komšije grižnju savjesti rješili visokim čempresima ali naši prijatelji nisu - pokrenuli su akciju o kojoj je Dnevni avaz već pisao prije dvije sedmice po drugi put. Naime, kada je Avaz prvi put pisao niko nije došao. Dolazili su političari i o tome Meho ima hrpu članaka, kao truhlih obećanja.

Kamberovići su otvorili račun u Intensa Sanpaolo Banci (stara Upi banka) sa brojem računa:

561291-22-20745 sa naznakom za svrhu: Pomoć za Terzić Mehu.

Cilj je postavljen: 10.000 km za obnovu jedne sobe od 20 kvadrata i WC-a. Do sada je skupljeno oko 3.000. Burekblog vas poziva da se priključite akciji.

Da ne bude zabune, nuđeno mu je da se iznajmljuje soba i daje mjesečno nešto novca, ali Meho je odlučan da ostane na svom po svaku cijenu.

 

linkovi na fotografiju računa:

http://img229.imageshack.us/my.php?image=racun1tk3.jpg

http://img216.imageshack.us/my.php?image=racun2ey5.jpg

Iste informacije i slike na http://burek.blogger.ba/

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
23/09/2008 09:56