beats by dre cheap

Otkrivena formula slave: F(T)=B+P(1/10+1/2T2) plus džoker!

Index.hr je prenio interesantnu vijest o Mark Borkowski, PR guru koji je napisao knjigu "The Fame Formula" - pa da se podsjetimo. A što se tiče njegovih izjava ima ih podosta na youtube:

ANDY WARHOL je jednom rekao kako svi mogu imati svojih petnaest minuta slave, međutim, njegovu je teoriju pobio Mark Borkowski, PR guru koji je napisao knjigu "The Fame Formula" u kojoj je formulu slave po raznim parametrima doveo do savršenstva. Za početak, tvrdi kako svi mogu postati slavni, ali da ta slava ne traje petnaest minuta već petnaest mjeseci. Zbrajao je i oduzimao načine na koje slava raste i opada te vrijeme koje je potrebno za oscilaciju, a kao primjere je uzimao osobe iz svijeta showbiza poput: Angeline Jolie, Kevina Spaceya, Nicole Kidman, Brada Pitta i mnoge druge.

U formuli F(T)=B+P(1/10+1/2T2), F je oznaka za razinu slave, T za vrijeme u intervalima od tri mjeseca (T1 za tri mjeseca, T2 za šest mjeseci), B je početna razina slave izmjerena godinu dana prije razdoblja u kojem osoba dosegne vrhunac slave, a P je oznaka za rast slave u odnosu na početnu razinu. "Formula slave funkcionira kao igra znanja, ali jedna igra traje petnaest mjeseci. Poput igre 'Milijunaš' u kojoj bi sve opcije bile 'džoker zovi'. Najbolje bi bilo da je džoker dobar PR", rekao je Borowski koji tvrdi da je ova formula idealna za ljude iz odnosa s javnošću, jer mogu svoje klijente učiniti slavnima ako znaju točno izabrati trenutak i mjesto gdje se trebaju pojaviti, što ne mora biti često, već je bitan pomno biran trenutak pojavljivanja.

Madonna je formulu razradila do savršenstva

Kao potvrda njegove teorije za primjer će dobro poslužiti reality show Big Brother iz kojeg natjecatelji nestanu nakon godinu i pol dana. Upravo su ti sudionici odličan primjer za Warholovu teoriju kako svatko ima svojih petnaest minuta slave, ne više. "Moja formula više vrijedi za prave, velike zvijezde. Madonna je najbolji primjer za to, ona je tu formulu razradila do savršenstva. Od ranih dana, kad je furala imidž party djevojke, stalno je osmišljavala nešto novo kako bi ostala slavna. Izazvala je kontroverze ljubeći se s Isusom, izdala je knjigu 'Seks' kroz koju je provukla svoju priču o lezbijstvu, mijenjala je imidž za svaki novi album, napisala dječju knjigu, posvojila djecu, postala strastvena štovateljica kabale i tako dalje", rekao je Mark Borkowski.

http://www.index.hr/xmag/clanak/otkrivena-formula-slave-ftbp11012t2-plus-dzoker/396668.aspx

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
20/08/2008 14:46