beats by dre cheap

Tko radi od kuće - dvostruko učinkovitiji: TELEWORKERI

Slobodna Dalmacija donosi odličan članak o teleworkerima, telecommuterima ili cyberworkerima - kako vam drago - pa vam preporučujem da ga pročitate (Radnici na daljinu rade bolje i više). U Hrvatskoj je ovo pitanje definirano Zakonom o radu, a ako neko od bloggera ili posjetilaca ovog bloga zna da li je to regulisano zakonom o radu u Bosni i Hercegovini, molim da nas obavijesti u komentarima.
Inače, poslodavci koji ignoriraju ovu mogućnost sebi izravno nanose štetu podizanjem troškova uredskih potrepština, grijanja ureda, potrošnje struje, vode i telefonskih izdataka, putnih troškova, smanjuju učinkovitost radnika, povećavaju stres i nezadovoljstvo radnom sredinom. K tome, teleworkeri puno rjeđe posežu za korištenjem godišnjega odmora ili bolovanja nego njihovi kolege iz ureda. Dakle, ovaj način rada je ušteda. Praktičan primjer možete pročitati na dnu tog teksta i koji radnici baš ne mogu raditi od kuće.
        Istraživanja pokazuju da radnici koji na rade u prostorima tvrtke u kojoj su zaposleni, nego rade na daljinu (najčešće od kuće), izračunato je, za 43% su učinkovitiji od ljudi koji svoj posao rade iz ureda. Računalni div Compaq je, primjerice, podigao produktivnost za trećinu uvođenjem rada na daljinu. Prvak u ovome trendu je kartičarska kuća American Express gdje gotovo svaki drugi zaposlenik radi kod kuće. I Japanci uvode rad na daljinu, ali je kod njih razlog - natalitet. U svrhu povećanja broja djece koncern Matsushita Electronic odlučio je polovicu svojih zaposlenika natjerati da rade u obiteljskome krugu.  Do 2010. će u SAD-u tele-raditi 100 milijuna radnika. Iscrpnije...

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
07/04/2008 21:58