beats by dre cheap

Tošizam: ZLOUPOTREBA LIKA I DJELA

O fenomenu pokojnog Tošete Proeskog sam pisao ranije na bureku u ovom postu povodom njegove komercijalizacije, tačnije organizovanja "hodočašća" njegovom rodnom gradu. A o daljoj zloupotrebi mislim da bi se mogli ispisat redovi i redovi. Od onih čika što na štokrilama i vikend stolovima prodaju cigare, žvake i Tošetove slike do skupljanja sličica.

Drago mi je da će bar neko, po svemu sudeći šef firme Rafo, zaplatiti. Više o sličicama pogledajte u članku koji donosi portal index.hr na ovom mjestu.

Lično, sve ovo mi ide na živce zajedno sa hiljadama blogova tipa "Toše forever" i tome slično. Naš narod je upravo zbog toga skovao termin TOŠIZAM, a on označava teroriranje stvarnosti gotovo idolopokloničkim veličanjem lika i djela Tošeta Proeskog. Neka mu je lahka crna zemlja, a svima nama želim da nas ovakvi i slični fenomeni popuste.

Na fotografiji slika sa sitea "The First Church of Jesus Christ, Elvis". Očito je da je neko shvatio da u formiranju kultova ima novaca, kao što je svojevremeno bilo i u rasizmu i u KKK.

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
14/02/2008 18:53