beats by dre cheap

Meinstream mediji ponovo o BH blogu: DOBRO JUTRO, JAZZERI!

U najnovijem broju Slobodna Bosna piše o blogu što je samo potvrda konstatacije da konačno i meinstream mediji u BiH priznaju stvarnost i trend o kojem smo pisali u ranijim postovima - zato i naslov "Dobro jutro džezeri" - pogledajte šemu koja se praktikuje na BBC-u odavno (graf na dnu na http://pr.blogger.ba/arhiva/2007/12/23).

U ovom članku, za razliku od Starta, nije pomenut nijedan naziv bloga (koliko sam primjetio) premda se dalo naslutiti da su na jednom mjestu govorili o blogu "Bore oko očiju" (iako on nije jedini demobilisani borac Armije BiH.)

U tekstu se govoreći o bloggerskom bumu u BiH kao jedini primjer od posjećenijih spominje ambasador UK Mathew Rycroft, (što je logično kada je ovaj platio oglas na Sarajevo-x.com, koliko sam čuo riječ je o nekih 600 km mjesečno). Ipak, meni se čini da je bar njegova sličica bar 70% klikanja jer je to jedini blog na Sarajevo-x.com koji je tu nezvaničnim plaćenim oglasom. Toliko o sivilu dizajna BH net prostora.

S druge strane, bilo bi zanimljivo da neko napravi istraživanje slično onom koje je nedavno sprovedeno u Srbiji. Prema tim rezultatioma čak 10,5% korisnika interneta u Srbiji prati blogove (više od chatanja, skidanja muzike i ostalog - vidi graf i post ovdje - blog Svakodnevnica).

A evo i dijela teksta iz Slobodne:

"Blog je jedan od najpopularnijih internet fenomena, a njegovi autori u posljednjih su desetak godina postali izvor informacija i alternativa klasičnim medijima kakvi su novine i televizija; blogomanija je zahvatila i našu zemlju, stranica blogger.ba je naposjećenija internetska bh. strana, a njezinom uspjehu doprinose i mnogi dnevnici čiji su vlasnici poznate ličnosti" (moram priznati da je ovo sa "poznatim ličnostima" poprilično bespotrebno napisano, jer od poznatih ličnosti tu imamo - Matthewa. Jel' tako? Ili se pomenuti umnožio? Ili je ovo u SB neformalni oglas?)

p.s.

Volio bih kada bi upravitelji blogger.ba i blogspot.ba pogledali malo blog.hr koji je, ukoliko me sjećanje ne vara, u vlasništvu NOVA TV-a, a po dizajnu podsjeća na jedan od najpoplarnijih (ako ne najpopularniji) portal u regionu monitor.hr. Tu je sa praktičnošću dizajna još interesantniji bloger.hr koji je vezan za index.hr (također vrlo posjećen site koji je skoro dobio novo ruho), s tim da je pregledniji po "temama" (kod nas su to tagovi, beli).

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
13/01/2008 00:17