beats by dre cheap

Likovi i djela: KIRO ZAUVJEK PROSVIR'O A KOD NAS IZGLEDA LOPOVI MAZNULI INSTRUMENTE

Manje više svima je poznato kako se završila balada sa Ivicom Kirinom u Hrvatskoj - čovjek je dao ostavku nakon afere vepar, a prema priopćenju Vladina ureda za odnose s javnošću, premijer Sanader prihvatio je i potpisao Rješenje o njegovu razrješenju s dužnosti.
Noćas sam, gledajući Dnevnik na Novoj u 18:00, nekoliko puta čuo "ured za odnose s javnošću", pa čak i jednu ostavku upravitelja za odnose sa javnostima zbog sporne fotografije iz lova na veprove koja je vratila Markača u Haag.
Zašto to pominjem? E, pa zato što po ko zna koji put mogu ustanoviti da mi u Bosni i nemamo javnosti. Još malo pa će to postati čisto teorijski pojam, još jednom ponavljam, ne zato što nemamo kadra nego zato što nemamo javnosti. A šta imamo? Nažalost, čini se da imamo "raju" iz onog vremena, da je svijest naroda jednaka onoj od prije 100 i kusur godina, raju kojoj nije bilo lijepo pod Osmanskom imperijom, ali nije znala šta je čeka u Austrougarskom carstvu. Danas je riječ o raji koja je u komunizmu imala mir i inflacije (koje su ih čupale od kredita) u onom sistemu, a u ovom sistemu ima mir, globalizaciju i kredite (koje neće pojesti inflacija). I naravno - nikakvu državu.
O kakvim se "javnostima" radi najbolje su kazali Danis Tanović i Peđa Kojović, pročitajte, vrijedi se osvijestiti! Ljudi pozivaju na akciju! (whitewingsairlines prenio tekst iz BH Dana). Imam osjećaj kao da su svi uvezani, pa niko ništa ne smije uzviknuti da ne bi ostao "obilježen" do kraja života jer - vrana vrani neće kopati oči!

Meni ostaje da se nadam da će se nešto promijeniti u ovoj godini, malo po malo. I to ne zahvaljujući štrajkovima, nego odgovornijim radom. Krenuću sa čišćenjem ispred svog praga, ostao sam dužan postove sa PRIBA-e, ali dijelom je to zbog zauzetosti a drugi dio - beli do mene. Dakle, biće više postova, bar 3 sedmično. U međuvremenu ljubitelji poezije imaju na merhum.blogger.ba.

Možda, (ovo je možda sa malim šansama) ove godine izađe zbirka "Trg heroja" koja je inače dobila neka mizerno poticajna sredstva od Ministarstva, toliko mizerna da ih je izdavač vratio.

(umjesto fotografije - karikatura legendarnog Nika Titanika: niktitanik.com  

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
03/01/2008 01:09