beats by dre cheap

Kung Fu turnir: SPORTSKI PR

Ovog posla sam se prihvatio 5 do 12 (čitaj: 2 dana uoči turnira) i uradio koliko sam mogao. Press-releaseovi  koje sam poslao, mediji su uglavnom objavili što smatram uspjehom posebno ako uzmemo u obzir to da je Kung Fu relativno nepoznat sport. Ovom prilikom se zahvaljujem i prijateljici mr. Željki Pejić koja mi je dala par korisnih savjeta u trenutku poznatom kao "Svingine oči", tj. trenutku kada su vam "zjene" toliko "raširene" da ne vidite detalje (kažu Svinga ne vidi prolaznike ispred nje jer pokušava pogledom obuhvatiti cijeli svijet), a kako kaže engleska poslovica "the devil is in the detail" tj. đavo se krije u detaljima. Nema ništa gore nego kada pošaljete press relase, a onda uvidite da ste napravili neku gramatičku ili banalnu grešku.
Što se tiče "newszak"-a, odn. uticaja PR na masmedije u smislu preuzimanja cjelovite vijesti uz potpis redakcije, ovaj put se desio presedan. tuzlarije.net 
su preuzele vijest, ali i potpisali mene. Hvala im - nisam to očekivao! Više o ovom događaju pisaću na burek.blogger.ba (ins).
Postoji mogućnost da ću raditi PR za ovaj Turnir i u budućnosti. Već sam u pregovorima i mislim da će sve biti OK. Ipak su to ljudi od riječi sa velikim srcem koji su poprilično potegli da se nešto ovako desi baš u prvi put Bosni - ne u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji ili Makedoniji. A p
reuzeti odgovornost za nešto ovako znači raditi cijele godine.

I da, moram napomenuti da sam svo vrijeme strahovao da se ne desi neki nesretan slučaj  (povrede ili ne daje Bože smrt) budući da su brojne smrtne tačke na tijelu. Nije mala stvar imati takvu kriznu situaciju. Imao sam neki plan, ali sam bio i svjestan: kada te bujica događaja povuče teško je usmjeriti ka obali i uhvatiti se za pravu granu. Srećom, imam na umu 6C princip.
U tom smislu zahvaljujem višestrukom šampionu države Karate Klubu "Sinbra" (aka Sinalko) na pozajmljenoj podlozi. A o "trehanju" će biti riječi na burek.blogger.ba .

 

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
30/12/2007 11:01