beats by dre cheap

Pollitika: BLOGGERI I SLOBODA MEDIJA

Onima koji prate dešavanja na Hrvatskoj političkoj sceni, posebno preko interneta zasigurno nije promakao site Pollitika.com. Ono što je interesantno je da su od ponedeljka navečer meinstream mediji u Hrvatskoj, moglo bi se reći, po prvi put na ovim prostorima priznali nemoć i obustavili reklamiranje jednog stava, stava koji poziva na izbore i koji je - gle čuda - zbog toga etički upitan! Trebao je biti prikazan na HTV-u u ponedjeljak nakon 'Dnevnika'. Spot je naručen, termin je odobren, no nekoliko sati prije emitiranja čovjek je dobio obavijest da spot neće biti emitiran jer ga procjenjuje etičko povjerenstvo, ali nije dobio objašnjenje zašto spot neće biti emitiran.
Sam bloger navodi kako je spotom samo želio natjerati ljude da "mućnu glavom" i promovirati svoj sajt, te da mu nije jasno zašto spot nije podoban za emitiranje. (
Iscrpnije)

Zašto smatram ovo posebno interesantnim? U vrijeme nevidljive diktature medija koje oblikuju ne samo vijesti, nego i značaj koji im se pridaje, internet se javlja kao sredstvo neovisnog novinarstva. Ako uzmemo u obzir i to što je urednica časopisa Lider iz Hrvatske dala otkaz zato što su
"bogati klijenti i takozvani strateški partneri", kaže Tanja, "preuzeli uređivanje novina, a marketing se toliko osilio da je počeo izdavati naređenja urednici." Tako su se u prilozima morali objavljivati tekstovi koji glume novinarske, a u stvari su jedva prikrivena reklama. (monitor.hr - tekst "Zviždi ti; Tanja, samo zviždi). Više o ovom fenomenu pobune novinara protiv "ruke koja ih hrani" (kako to oni koji diktiraju šta će se pisati vole reći), u nastojanju da ostanu neovisni ima izvrstan tekst u jutarnji.hr (ovdje).

Trebaju nam slobodni mediji. Ni PR-u ne odgovara diktatura, jednostavno zato što je pravi PR onaj koji radi u normalnim uvjetima tržišnog natjecanja. Držati nekoga u zabludi, zapravo, kratkoročno podiže cijenu dionica, ali izvještaj stiže kad-tad.

Zato pišite bloggeri, bunite se na nepravdu - jednom će i kod nas biti sličan site. Ovo pisanje "bez računa" ima itekakvog nepotkupljivog smisla... O.K. - "Daily Kos" jednom pao, ali - to je bila stvar političke naklonosti!

A evo i cenzurisanog spota:


Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
22/11/2007 18:05