beats by dre cheap

AUBIH - krizni PR u obrazovanju: TUČA NA BRUCOŠKOM

Da se krizna situacija može desiti i u obrazovnim ustanovama i na manifestacijama koje ove organizuju kakva je brucoško veče pokazuje i ovaj slučaj sa AUBIHU MUP-u Tuzla, vezano za incident te večeri, spominju samo dva studenta, D.D. i B.H. Jedna od verzija ovog nemilog događaja je da su se ova dva studenta potukla, a da su zaštitari pokušali da ih razdvoje te je nastala opšta tuča. Kako je "u toku vožnje" nastalo još pet povrijeđenih - izgleda nikom nije jasno. Govoriti o rezultatima "sprovođenja interne istrage" dok novinari spremno dolaze do informacija iz MUP-a Tuzla, zvuči slabašno i razvodnjeno!
Ako pogledajte saopštenje za javnost iz posljednjeg komentara novinara tuzlarije.neta vidjećete koliko je važno održavati dobre odnose sa medijima, ali i sročiti jasnu i nedvosmislenu izjavu za javnost, a ne nešto tipa "U početku smo bili uvjereni da su incident započeli...". Posebno jer se ulazi u kontradiktornost jer se na kraju kaže: "Studenti D.D. i B.H., za sada su udaljeni sa fakulteta. Komisija AU BiH će odlučiti o daljoj sudbini pomenutih studenata. ".
Ama ili ih branite ili ih odmah osudite, a ne priča tipa "U početku smo bili uvjereni..."
A evo i jasnog komentara šta misle novinari tuzlarija o otvorenosti AUBiH-a prema medijima:
"Zanimljivo je da od 250 studenata koji su bili prisutni to veče, niko nije slikao ništa, s obzirom na činjenicu da se takve večeri žele zabilježiti slikom, kao i da uz foto aparate, gotovo svi na mobilnim telefonima imaju kamere."

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
14/11/2007 10:38