beats by dre cheap

Glupava situacija: TINKA ANGAŽOVALA ADVOKATA KAO - GLASNOGOVORNIKA!

U priči o hoaxima (novinskim patkama) spomenuli smo slučaj Tinke Milinović i pincom.info koji je povezivao sa predsjednikom Francuske.
Ono što me u cijeloj priči iznenadilo je to što je, nakon Tinkine izjave za
naslovnicu Avazovog "As"-a uz riječi "Nisam u vezi sa predsjednikom Francuske" danas čitam da je angažovala advokata (odvjetnika)  koji je dao dvojbenu izjavu koja nju, bar u mojim očima, srozava na dno dna. Prema index.hr portalu - advokat Muratović (koji je njen opunomoćenik) navodi kako Milinović neće dati nikakvu izjavu, jer "ovakav atak na privatnost ne zavrjeđuje ni demantirajući ni potvrdan odgovor koji bi zatim proizveo dodatna pitanja i/ili neugodnosti kako za nju, tako i za njenu obitelj i prijatelje".
Fakat, ko je to predsjednik Francuske da bi ona komentirala da li je ona imala vezu sa njim? Fakat - ali ako mogu biti sarkastičan! Pa zar javnost ne zaslužuje jedno jednostavno "Ne! To je bila novinska patka i molim javnost za razumijevanje, te da poštede moje najbliže ovih suludih insinuacija."
U cijeloj toj priči pad je veći kada se samo sjetim stare poslovne izreke, koja je dovela do nužnosti pojave PR savjetnika:
"Kada u salu punu novinara uvedeš advokata - gase se svjetla!" (tj. niko ne razumije šta si htio reći!)
Razočaran sam... ipak je Tinka bila u toj Americi u kojoj se zna koliko je važno imati PR savjetnika. 
A samo bi je dušman ili nekompetentna osoba savjetovala da angažuje advokata da je zastupa. Jel' se to neko razvodi osim Sarkozya?
p.s.
Moram podvući da PR savjetnik nije isto što i glasnogovornik. Npr. ukoliko situacija nalaže da je bolje da ispred firme istupi direktor ili recimo zamjenica ili čak odgovoran radnik - tako se postupa. Dakle, PR-ovci nisu "zamjenici" svojih klijenata kao što to nisu ni advokati, niti su PR-ovci tek "advokati" koji smišljaju opravdanje. Nekada je pametnije posuti se pepelom!

UPDATE:
Na ovom mjestu možete vidjeti kako se radilo prije otprilike 100 godina ili da budem jasniji - kako se više ne radi.

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
27/10/2007 23:27