beats by dre cheap

Rezultati anketa: DOBROČINSTVO INDIVIDUAMA KAO DOP'08?

Kada sam postavio pitanje "Da li bi bilo etički upitno da se humanitarne akcije koje se tiču pomaganja unesrećenim individuama za potrebe liječenja mogu navoditi pri predstavljanju društveno odgovorne organizacije? (Naprimjer "Kao društveno odgovorna naša firme je za potrebe liječenja u protekloj godini donirala 10.000 km" ) odn. da li bi bilo uredu da se onim firmama koje su najviše dale dodijele priznanja? interesovao me stav prema transparentošću dobročinstva, a povod pitanju je DOBRO'08.
oBloze je dala dobar komentar povodom ovog posta u kojem je skrenula pažnju na raznolikost budžeta firmi kada je dobročinstvo u pitanju:
"Po meni je Dobro 08 loše koncipirano. Naime-u tri kategorije će samo tri firme u BIH ponijeti titule DOP-a. Preduzeće nisu razgraničena po visini godišnjeg prihoda-kako onda mala preduzeća mogu ući u utrku sa BH Telecomom, Mercatorom, Plivom, Elektroprivredom, Bosnalijekom...A nekad mala preduzeća izdvajaju veća sredstva od svog manjeg prihoda, ili organizuju super akcije, ili jednostavno imaju DOP poslovanje... Ali eto, barem nek se skrene pažnja javnosti na važnost DOPa. Upravo pripremam našu kandidaturu za to, pa si me baš pogodio u sridu!"
Stoga, ako uzmemo u obzir činjenicu da se na vratima firme može pojaviti neko kome trebaju novci za liječenje, a vi kažete - "Žao nam je, sredstva smo planirali za DOP'08" ima li to smisla?
U svakom slučaju, rezultati kažu da je to čin vrijedan pažnje i da su pozitivno naklonjeni ovom činu u 78%, dok 22% takav čin smatra licemjernim.

Da li bi bilo etički upitno da se pomaganje unesrećenim individuama može nagraditi kao društveno odgovorni postupak?
Selection  
Votes
Da, to je vrijedno paznje  39% 7
Ne, to je licemjerno  22% 4
Svejedno je, samo neka se pomaze unesrecenim  39% 7
18 votes total

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
30/09/2007 17:59