beats by dre cheap

Tuzlaci i voda: OPET NESTAJE, SMRDI I PONEKAD JE ŽUTA, AKO VAS INTERESUJE

tagovi: marketing i pr, tuzla, humor (al' crni)
Vijest u avazu kaže slično kao i FENA:
"Utvrđena bakteriološka i hemijska neispravnost (Ko je Tuzlacima krio da piju zagađenu vodu?)" "Dio nalaza koje je Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona obavio na uzorcima uzetih iz gradskog vodovoda u zapadnom dijelu Tuzle pokazao je da je voda bakteriološki i hemijski neispravna."

Da odmah dadnem poentu - kome je mrsko čitati:
Nema PR krize - Tuzlanski vodovod može pustiti i blato kroz cijevi, al' pošto nemaju konkurencije - nema problema, nema krize. Narod će zvati telefonom i Vodovod i Zavod za javno zdravstvo (kao moje komšije, roditelji malog djeteta), al' problema neće biti niti će Tuzlaci plaćati nižu cijenu vode. Iako plaćaju (mislim) najvišu u BiH, najavljeno je poskupljenje. Tuzlaci neće protestovati jer su zahvalni što vode uopšte ima, a i glupo je. Među narodom vlada ono što volim nazvati sindromom "Suada Dilberović" - niko neće da se buni i da rizikuje život ili karijeru od kakve neugodne štele. Glavna tema će im i dalje biti "na kojem izvoru je najbolje sipati vodu".

A sada nešto (što bi rekli Paytonovci) potpuno drugačije:
Da nešto nije u redu sa vodom koju (ne)pijem zajedno sa komšijama iako je nalaz kažu uredan, pokazaće i kosa - svi se žale da imaju peruti i ima je ko je nikad nije imao. Pored toga što voda fakat zna biti žuta (kao da neko usipa pjesak u cijevi) također i užasno smrdi. Jutros sam se morao sehuriti takvom vodom jer mi je nestalo flaširane. Par gutljaja me primoralo da pređem na sok. I mjesecima tako. Zadnjih sedam dana voda redovno preko noći nestaje. A nekad i ujutro - kao jutros, pa ko je grijao bojler - džabe je. Neplanirano nestajanje vode mi se čini gore od onog prije nego što smo je imali. Tad si bar mogao nešto da planiraš.
Iz ove vijesti (avaz.ba) je jasno da su na kraju morali otkriti ono što su krili (tako kažu) mjesecima - da je voda u zapadnom dijelu grada Tuzle hemijski i bakteriološki neispravna. Naravno, vodovod se i dalje pravi "englez" - poput ubice koji bi priznao da je parkirao na nepropisnom mjestu.
Pazi dijela članka i izjave:

Na pitanje zašto građani nisu obaviješteni o rezultatima nalaza, dr. Ferković (
op. E.Dž. - glavna iz Zavoda za javno zdravstvo TK od koje novinari nisu mogli dobiti zvaničnu informaciju jer je dotična u po krize na kako sama kaže „zasluženom danu odmora“) kazala je da je to bila obaveza tuzlanskog „Vodovoda“. U „Vodovodu“, međutim, tvrde da je voda u česmama Tuzlaka hemijski i bakteriološki ispravna, te da nema razloga za paniku. Direktor „Vodovoda“ Sead Džambić kaže da je povećanu mutnoću i negativan nalaz izazvalo ispiranje primarnog dijela vodovodne mreže.
- Taj negativan nalaz imali smo samo taj dan i to samo na lokaciji kod BKC-a. Nakon što smo ponovo isprali cijevi, urađen je novi nalaz koji je pokazao da je voda odgovarajućeg kvaliteta. Takav nalaz potvrdio je i Federalni zavod za javno zdravstvo. Voda je, dakle, ispravna. Ko bi, zaboga, bio takva budala da u vodovodne cijevi pušta bakteriološki i hemijski neispravnu vodu i tako ugrožava ljude - kazao nam je Džambić.
On priznaje da je „Vodovod“ pogriješio što o ispiranju primarne vodovodne mreže nije obavijestio građane.

Budala, dakle, ima! Vjerujte! Znamo!

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
23/09/2007 11:49