beats by dre cheap

Kupovina kučice iz snova: KAD PORASTEM BIĆU....

U nekoj drugoj zemlji, iznošenje ovakvih informacija u javnosti dokrajčilo bi karijeru svakog političara. Isti bi se našao u krizi iz koje se ni Tony Blair sa svim spin doctorima ne bi izvukao. Uvukao bi u živo blato sve oko sebe i svoju stranku ili partiju, vladu - da ne nabrajam. Da je u Japanu davno bi se okačio mjesto lustera - ali, ne i u BiH. O čemu je riječ:

U proljeće 2000. godine, budući premijer Nedžad Branković saznao je lošu vijest. Stan na Ciglanama, u kojem je do tada živio, morao je vratiti bivšem vlasniku. Od tog trenutka pokreće se lavina događaja koji će dovesti do toga da mu Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) kupi stan. Sedam godina kasnije, Premijer Branković vlasnik je stana vrijednog gotovo 500.000 KM na jednoj od najelitnijih lokacija u Sarajevu. I koliko ga je to koštalo? U certifikatima 900 KM.

Vrijedan pažnje članak su uradili Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) (cin.ba)iz Sarajeva. Moram reći - bravo momci! Da ih nema trebalo bi ih izmisliti. Oni su željeli saznati kako se ovako nešto moglo dogoditi. Zato su prikupili desetine ugovora, izvoda iz zemljišnih knjiga, administrativnih rješenja i dokaza o izvršenim plaćanjima. Na osnovu ovih dokumenata, prikupljenih iz različitih izvora, izvršena je rekonstrukcija događaja koji su doveli do kupovine stana. Neki od dokumenata su i dalje uskraćeni javnosti.

Muzička podloga za čitanje:
"Ko je jamio - jamio" - Zoster
više ovdje:
http://cin.ba/Stories/P15_Railways/?cid=756,2,1


Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
11/09/2007 22:42