beats by dre cheap

Najveći hoaxi (1): JEL' KO DOBIO PARE OD GATESA? AKO JESTE - ČASTIM, ALI MOLIM DOKAZ!

Na ovoj adresi se nalazi niz najvećih "Hoaxa" ili da se izrazimo slengom "navlakuša" na koje mnogi i dan danas nasjedaju, a jedan je tek varijacije na Hoaxa koji se pojavio 1949. godine. Važno ih je spomenuti jer hoaxi često znaju biti uzrok krize. Ili kvazipubliciteta uzrokovanog "e-mailom anonimne čitateljke", pa nam onda Tinka na naslovnici Avazove "Vesele sveske" zvane "As" odgovara "Nisam u vezi sa predsjednikom Francuske".
Izvor je pincom.info koji kažu znaju ko je e-meil poslao - neka A.A.(koja Tinki želi - ne znamo - dobro ili loše?), a u naslovu se kao pitaju "trač ili...".
Naravno, to je plićak, a najveće svjetske hoaxe ću komentarisati u nekoliko postova:

1) 9/11 WTC - Turista
Ovo je vjerovatno jedna od naokrutnijih šala i najneukusnijih hoaxa! (na slici)

2.) Banane-ubice Hoax
Ovo nije ništa novo - zapravo ovo je hoax čiji prvi oblik nalazimo 1949. godine kada je došlo do krize, uslijed pojave polio-epidemije, za koju su počele kružiti glasine kako je uzročnik ovog oboljenja ustvari samo konzumiranje banana. Još jedna kriza koju je Bernays sredio, a posljednja verzija izgleda ovako: "The Center for Disease Control" (Centar za kontrolu bolesti) je izdao email "upozorenja" negdje 2000: "nekoliko isporuka banana iz Costa Ricae su zaražene sa "necrotizing fasciitis", znanih kao "bakterije koje jedu meso". Nedavno je bolest primjećena među majmunima u Costa Rici".

3.) Bill Gates Is Giving Away Money! - Bill Gates dijeli pare!
Iznenadio sam se neki dan od koliko sam ljudi dobio ovaj meil.
Dragi prijatelji - pokažite mi ček da ste dobili pare i častim!
Jel' može?

4.) Dezodorans prouzrokuje rak!
Ovo je možda jedan od najuvjeriljivijih emailova svih vremena.
Ali "The American Cancer Society" nas uvjerava da ovo nije istina. Ne znam da li je ovo povećalo broj smrdljivih ili onih koji su prešli na dezodarnse u staklenkama. Ove druge obavještavamo da čine nešto dobro za okolinu, ne samo po pitanju njihove mirišljivosti, nego i zbog toga što ne doprinose uništenju ozona, što metalni dezodoransi čine, kako kažu zbog plina u njima (nadam se da i ovo nije hoax ).

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
24/10/2007 10:17