beats by dre cheap

Kada interni PR postanu javni: KONFERENCIJA O MOBBINGU U HRVATSKOJ

Iz povijesti PR je sasvim jasno da velikim korporacijama nikada nije bilo u interesu da informacije o lošim uvjetima u firmama ne procure, ali muckrakeri (raskrinkavači novinari) stoljećima uz sindikate nastoje to promijeniti.
Ko god ima firmu trebao bi se zabrinuti nad ovim fenomenom jer će tužbi za mobbing sigurno biti, a zakoni će se usvajati. Da ne pominjem novinare. Pogledajte webstranu udruge
Mobbing.hr.

Upravo ovo udruženje u Hrvatskoj organizuju
od 05.-07.12.2007.g. u Zagrebu 1. međunarodnu konferenciju o zlostavljanju na radu. Organizatori su se začudili jer Hrvatski divovi Coca Cola, T-com, Diners Club, Vip, Kraš, Podravka, Ina, Pliva i Erste Bank za sponzorstvo nisu mogle (?) izdvojiti ni lipe, kako kaže predsjednica udruge Mobbing Jadranka Apostolovski. Ovu vijest prenosi H-alter i dodaje da je ironija veća, jer prema podacima Udruge, baš iz tih tvrtki dolazi velik dio prijava i pritužbi na teške međuljudske odnose i zlostavljanje na radu.
Posmatrajući situaciju kroz povijesni kontekst mislim da se nemaju šta čuditi, očito je da je to menadžerska greška nastala usljed nekonsultiranja sa PR-ovcima.
Poenta je da ovakvo ponašanje prema radnicima samo potrošači mogu kazniti jer su upravo ovo potezi pri kojima njihov interni PR postaje javan.

Napomenućemo da će na ovoj konferenciji učestvovati i dva stručnjaka iz BiH (vidi letak)
i to doc.dr.sc. Alija Sutović, spec. psihijatar, Medicinski fakultet Tuzla, i prof.dr.sc. Nurka Pranjić, spec.medicine rada, Medicinski fakultet Tuzla.

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
21/08/2007 18:46