beats by dre cheap

Preuzeto sa biznis.ba : PR MENADŽERI NE POZNAJU DOVOLJNO ONLINE PR TEHNOLOGIJE I TEHNIKE

        Teško je pronaći kvalitetan tekst, a nekada i slučaj koji bi bio vrijedan komentiranja. Zato vrijedi pomenuti i pohvaliti ljude sa biznis.ba na čijem portalu pronalazim sve više članaka o PR profesiji. Zato ćemo narednih dana prenijeti naijinteresantnije dijelove nekoliko tekstova sa linkom:

        "PR menadžeri ne poznaju dovoljno on-line PR tehnologije i tehnike" nameće se kao zaključak istraživanja kompanije Benchmark Research. Iako je istraživanje iz februara 2004. sumnjamo da smo po trendovima ispred, a istraživanje je vrijedno pažnje. Navodi se da rezultati pokazuju jaz imeđu prakse novinara i PR menadžera u poimanju interneta kao kanala komunikacije i odnosa sa medijima.
        Novinari kao korisnici na jednostavan način koriste internet i ono što im on-line okruženje pruža, dok je sa druge strane potrebno mnogo više vremena da bi se ovladalo velikom količinom manje ili više jednostavnih tehnika i tehnologija online PR-a, koje omogućuju PR menadžerima adekvatnu komunikaciju sa predstavnicima medija.
        Kada je riječ o web-siteu kao
sredstvu komunikacije sa novinarima, ono kazuje da novinari vjeruju kako u 54% slučajeva mogu mnogo više da postignu korištenjem podataka koji bi trebalo da su dostupni preko web-sitea, nego da zovu telefonom službu za medije.
Za razliku od njih PR menadžeri, prema spomenutom istraživanju, vjeruju da virtualni press centar na web sajtu može da opsluži samo 10% svih zahtijeva koje inače obavlja služba za odnose sa medijima.
                Kakav raskorak!
        Interesantan je i porast važnost direktne komunikacije tako da efekat sačmare sve manje ima smisla. (više pogledajte ovdje)

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
10/07/2007 16:47