beats by dre cheap

Samoranjavanje imidža: L'OREAL OSUĐEN ZBOG RASIZMA

Da u Francuskoj ima rasizma, to mi je odavno poznato. Ali da su spremni reagirati i time pokazati kakav odnos imaju prema rasističkim ispadima - to mi je novo. Interesantan je članak od 20. decembra 2006. koji je objavljen na Forumu B92 i u kojem se govori o zaokretu politike Nacionalnog fronta prema imigrantima, al' kao što znamo to Le Penu nije  pomoglo. Kao da ga je savjetovao Ivy L. Lee, a ne njegova kćerka Marie.
Vijest koja govori o zvaničnom odnosu koji se ovaj put manifestirao kaže da je francuski kozmetički gigant L'Oreal jučer u matičnoj zemlji osuđen zbog rasne diskriminacije. L'Oreal mora platiti 46,000 dolara, a stariji direktor je dobio 3 mjeseca suspenzije, jer je u uputama za zapošljavanje hostesa navedeno da one moraju biti bijele Francuskinje. Ovo je prvi put
u Francuskoj da je velika kompanija kažnjena zbog sistematske rasne diskriminacije. Među dokaznim materijalom je i fax u kojem se sugeriše da bi prodavačice trebale biti "BBR", što su inicijali za boje "bleu, blanc, rouge" - plava, bijela i crvena, boje francuske zastave.  NewsDaily.

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
09/07/2007 11:51