beats by dre cheap

Sudžuke za meze mi nasijeci italic font 24 da zapjevam: KENGURKOOO, KENGURKOOO - DRUG JE MOJ, DRUG JE TVOJ!

Sjećate li se te reklame?

Izgleda da ću tu melodijicu pjevušiti odsad svi pripadnici ciljne skupine bošnjaka (muslimana) kada god budu birali sudžuku (neki vele suđuka što je nepravilno po pravopisu Bos.jezika S. Halilovića)  & ostale proizvode, ako im se ne jede svinjetina i svašta-nješta! Naime, "Proteklih nekoliko godina dobro smo se najeli bosanskog sudžuka od kengurovog mesa. Naravno, proizvođači nigdje nisu istakli da su u tradicionalni proizvod koji se vijekovima pravio od goveđeg mesa stavili kengurovo meso koje su uvezli po bagatelnim cijenama i tako ostvarili ekstra profit“. kaže dr. Smajić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu i rukovodilac postdiplomskog studija kontrole kvaliteta hrane i pića, piše Oslobođenje.

Da stvar bude jadnija dodaje i to da je «U 78 posto ispitanih slučajeva utvrđeno prisustvo svinjetine ili svinjskih masnoća u proizvodima kao što su supe, puteri, margarini, keksi, mesne prerađevine... Prilikom odabira ispitivanih proizvoda vodili smo računa o deklaracijama na njima, kako bi mogli uporediti sastav proizvoda koji je naveo proizvođač sa rezultatima koje smo dobili u našim laboratorijima“.

Ovo je prava kriza ne samo za sve mesoprerađivače u BiH kojima su ciljna skupina bošnjaci (muslimani) nego i šire, posebno ako novinari rasplamsaju pitanje "Šta to jedemo".

Jedino rješenje, ukoliko spadate u pomenutu ciljnu skupinu, pravo rješenja za vas bi mogao biti halal-certifikat... o tome više na zvaničnoj webstranici www.halal.ba gdje možete provjeriti koji su to proizvodi koji imaju ovaj certifikat, tj. koji su halal!

Za muslimane kupce još jedna kratka obavijest: Ako je napisano da proizvod sadrži masnoće, masno tkivo, životinjske masnoće ili čvrsto masno tkivo, a nije definisana vrsta masnoće, takve proizvode treba izbjegavati jer se najčešće radi o svinjskim masnoćama.

Više o ovoj vijesti prenesnoj iz Oslobođenja u biznis.ba saznajte na ovom mjestu.

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
http://pr.blogger.ba
27/06/2007 16:32