150 doktora upadat će u stanove u potrazi za lažnim bolesnicima

I dok neki odlaze bolesni na posao, u Hrvatskoj je najveća stopa bolesnih, iako nikakva epidemija ne vlada. Mi nemamo pouzdanih podataka, a model iz naslova je onaj o kojem bi trebalo razmišljati i kod nas, u dogledno vrijeme, jer ovo je Balkan. Pa kažu u vijesti da je "Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje" angažirao 150 liječnika kontrolora koji ulaze u stanove ljudi koji su na bolovanju i provjeravaju jesu li oni doista bolesni. Prema mišljenju ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizrepa, ova je akcija već dala rezultata i stopa bolovanja u Hrvatskoj je u padu. "Svaki dan provodimo kontrole. Naši kontrolori mogu bilo kojeg dana banuti na vrata onih koji su na bolovanju", kaže Strizrep. Problemi se javljaju jedino ako bolesnici ne žele pustiti kontrolore HZZO-a u svoj stan. Takve ovlasti nema, naime, ni policija i u privatni prostor može ući jedino s nalogom.

4 komentara

  1. vrijedno pažnje:
    http://www.webdesignerdepot.com/2009/07/9-marketing-tips-from-a-six-year-olds-lemonade-stand/

    The other day my daughter, Sophia, announced that she wanted to set up a lemonade stand.

    Seeing as how I didn’t really want to spend the better part of my weekend selling lemonade, I tried to talk her out of it by showing her how much she’d need to spend to buy the lemonade mix, get the cups, that sort of thing.

    Regardless of my best efforts, there was no changing her mind. She wanted to go into business and there wasn’t anything I was going to do to stop her.

    So as I succumbed to my role as venture capitalist in her first business startup. I decided that at the very least, this would be a great chance to teach my daughter about counting money, basic business principals, that sort of thing.

Komentariši