Public Relations (Паблик рилејшнc�)

Blog posvećen PR i javnostima::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Dobrodošli na blog mr.sci. Emira Džambegovića

15.10.2007.

Hoće li ikada zaigrati pred Željom ovakve demonstracije: SVJETSKI DAN BORBE PROTIV McDONALDSA!

Iako ćevapi i ražnjići, a beli ni meso za bureka ne uspijeva na zelenoj grani, u Hrvatskoj je izuzetno aktivno udruženje za oslobođenje životinja. Nisam siguran da ovaj aktivizam neće nikada zaigrati pred Željinom ćevabdžinicom i proglasiti - gluhobiloićoravo- svjetski dan borbe potiv npr. 10 u kajmaku. Zato je red da provirimo šta se dešava u komšiluku, tačnije u Zagrebu, da se ne iznenadimo za koju godinicu. U cijeloj priči mi je najsmješniji mi je logo - kao iz Orwelove farme!
alhl
A vijest kaže da se svjetski dan borbe protiv McDonald’sa obilježava 16. listopada 18-godinu zaredom diljem svijeta. Povodom toga će i udruga Oslobođenje životinja organizirat informativni štand, u Jurišićevoj ulici u Zagrebu s početkom u 11 sati. Ovim putem se već godinama želi skrenuti pažnju na štetne učinke ovog svjetski poznatog lanca brze hrane koji je odgovoran za zagađenje okoliša, iskorištavanje djece i radnika te manipulaciju potrošača kojima nude proizvode štetne za ljudsko zdravlje. Više o ovome na siteu ZamirZine i provegetarijanskoj stranici http://www.animalliberation.hr/

15.10.2007.

PREPORUČUJEM POST IZ HRVATSKE: Trebaju li političari na blogu i kog vraga s njima?

Moram preporučiti izvrstan post iz komšiluka od http://sadisticoshy.blog.hr/ koji se bavi sve učestalijim korištenjem bloga kao komunikativnog sredstva kod političara u Hrvatskoj. Iz posta:

"Lijepo je pomisliti da političari "ekšuli" pišu blogove, a još ljepša je pomisao i da ih čitaju i spuštaju se na razinu nas malenih iz izborne mašinerije, među nas obične ljude koji nemamo iza sebe sigurnu poleđinu saborske penzije i pokušavamo tek preživjeti iz dana u dan u bolesnoj monopoli igri koju nam oni kreiraju pod nazivom „Neizvjestan Život u Lijepoj Našoj."
Stvarno bi htio pomisliti da iza „političko promotivnih“ blogova stoje stvarna imena a ne tek prazne izjave P.R. timova. No blog nije tako milosrdan kao TV ekran i vrijeme će vrlo brzo pokazati razliku između pravih i FAKE blogova, jer iskreno vjerujem da ljudi koji pišu i surfaju nisu tek ovce u izbornoj mašineriji, kao što se očekuje i da znaju razlikovati bubrege od .. . jel'da … muda.
Do sada se blog pokazao kao dobro sredstvo za eliminiranje neiskrenih i lažnoriječivih političara, a mislim da se većina blogera sjeća par političara koji su ovdje polomili zube. (Neki i auto, psa.. )"
više

15.10.2007.

Jeste li pčelica-matica da se oko vas sve roji? ONDA MORATE KREATIVNO ZAUZETI STAV!!!

tagovi: xafsing i pr, BiH, humor
Ljudi, ba - meni se povraća na levate koji tretiraju blogere kao blećke. A to se odnedavno odvija. O kome je riječ - o nečemu što sebe naziva "Kreativni stav". Onda uzmi pištolj i pucaj si u glavu ako to može tako. Jel' može Boga ti neko imati kreativan stav? Stav je sve, samo nije kreativan. Stav ili imaš ili nemaš. A možda nisu čule za ono "De se postavi"! Eh, zamisli da tome dodaš "al' kreativno!". Još je ranije Kidou spominjala nebuloze, a sad ih je u zadnjem postu totalno izvalila. E, pa jeste li kreativni? Ako ste mladi, glupi, puni energije, željni testera (hem parfemskih, hem raznoraznih) i uz to pišete blog - mora da ste kreativni čim imate stav (da, onaj stav, klimavi, ono o čemu pišete na blogu!).
A pazi sad paradoksa i slogana u ovoj sličici gore: "Kreirajte istiniti stav!" A Boga ti, jel' se u istini može biti kreativan? Uistinu? Meni to zvuči kao "Ubjeđujte!". A drugi dio slogana je zastrašujući: "Ne dozvolite da drugi kreiraju mišljenje!" Ovakvu izjavu bi i Goering smatrao neukusnom!
Prosurfam njihovom stranicom - pa 4 dame su sjajne, a imadu i webmastera. Biznis stoljeća! oni su "Prva agencija koja podržava WOMM platformu, ne samo u BiH nego i na području Jugoistočne Evrope!" Što li, što li! Šta li sve ovo u ovoj štali, pardon šali znači? (više)
E, pa ako u životu niste bili kreativni, evo šta trebate uraditi da to postanete (više):
"Šta rade Kreativci?
•    Kreativac proba/isproba/upotrijebi Kreativni Paket, zatim, logično, formira i otvoreno kaže svoje iskreno mišljenje, pozitivno ili negativno.
•    Kreativac slijedeći upute, obavještava nas o svojim iskustvima o Kreativnom Paketu ( bilo da je riječ o pozitivnim ili negativnim stvarima) i šalje nam ih putem Kreativnog Reporta koji se nalaze na našem web portalu.
•    Kreativac će za svaki poslani Kreativni Report dobiti odgovor, povratnu informaciju, odgovarajuće bodove ili zahvalnicu i nagradu."

Tačnije rade za kikiriki. Helem. u cijeloj toj baladi, da ne dužim, oni tvrde da ovo nije xafsing. a onda nas poučavaju na nekoliko stranica šta je to WOMM:
"Fokus treba biti na fascinantnom poslu stvaranja veza sa povezanim grupama ljudi, na konstantnom pokušaju pronalaska pasioniranih brand advokata (op- E.Dž.- ah, što volim ove "stranjske" riječ - hem "pasionirano", hem "brend") uz čiju pomoć bi se riječ širila metodom peer - 2 - peer, ultimativno motivirajući "roj" privlačeći ga i kreirajući održivu želju (op. E.Dž.- želja se održava, eto da znamo!). N
e zaboravite, u rojevima postoji samo jedna matica.I Kreativni stav bira samo lidere. Jeste li vi...?"
Jok, vi ste - oprostite nisam vas prepoznao... i samo da spomenem u ovoj krizi indetiteta  posljednje FAQ pitanje i odgovor koji nam pružaju:
"Da li ste vi neka reklamna agencija?
Ne, Kreativni stav je novi komunikacijski kanal koji daje priliku Kreativcima da izraze svoje mišljenje, ideje i stavove."
Dakle, komunikacijski kanalu, pozdravlja te pr.bloger.ba preko komunikacijskog kanala - interneta!

Public Relations (Паблик рилејшнc�)
<< 10/2007 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

LINKOVI

AKO NEŠTO TRAŽITE

Korisni linkovi

OBRAZOVNI LINKOVI
TED.com
youtube.com predavanja sa UC BERKELEY
AVAX I NENADMAŠNI RUSI
literature-free.com
Prirodne nauke
archive.org
Mašinski fakultet UNSA.ba
NOVO E-BOOKS 3000
www.dbebooks.in/
www.englishtips.org
(click UK flag for english pages)
www.freebooksource.com/
www.free-book.58search.com/
www.ccebook.cn/
www.allfreedownloadlinks.com/
www.takdc.com/
www.downarchive.com
www.softpedia.com
www.soft-best.net
www.download.com
www.softarchive.net
www.soft-kingdom.com
www.allfreethings.com
www.warungplus.com
www.softarchive.net
www.downtr.net
www.enfull.com

Svega narode...
Plube FilesharingBlog
KaTZ.cd
Scribd.com


Izdvojeni postovi:
*-Zašto radije odnosi s javnostima, nego odnosi s javnošću
*-Facebook status kao novi kanal komunikacije
*-Sultans of Spin: Milorad Dodik
*-Plaćena navika kao sistem oglašavanja: CIGARET-COOLERI
*-Sloboda pristupa informacijama
*-Netiquette- Bon-Ton na internetu i Mygazines.com
*-Etika i PR: ZAŠTO SVIJETLITI?
*-The Marlboro Man, najmoćniji brend imidž 20. stoljeća: DA NIJE BILO PR PITANJE JE
*-POSTEPENA PROMJENA PERCEPCIJE INTERNETA
*-HERE COMES ANOTHER BUBBLE
*-POČETAK KRAJA HIJERARHIJSKOG ODLUČIVANJA U POSTUPANJU U VRIJEME PR KRIZA?
*-Konferencija PRIBA - Milenko D. Djurić i Sanela Tunović
*-Interni PR: VAŽNOST ETIKE I ODNOSA SA RADNICIMA
*-Gdje počinje PR, a zastaje advertizing: ZA ŠAKU KIKIRIKIJA UMJESTO KOFERA $$$
*-Povijest PR: UTICAJ NEKIH BOGATIH LIČNOSTI
*-CNN i Youtube.com: NOVO POGLAVLJE POVIJESTI POLITIČKIH KAMPANJA - GRAĐANI POSTAVLJAJU I GLASAJU ZA VIDEO-PITANJA
*-Odbrana magistarskog dan poslije
*-Nekoliko slika sa odbrane magistarskog - skrolaj dole
*-MOGU LI JAVNOSTI DOISTA KREIRATI SVOJ ČASOPIS?
*-Korporativni blogovi (1): WEB 2.0
*-Korporativni blogovi (2): WEB 2.0 - INTERESANTNA KNJIGA
*-Uticaj bloga na poslovanje: BLOGERI, NASTAVITE SA KRITIKAMA!
*-PR povijest: MACACA (MACAQUE) SKANDAL ili ONLINE SAMOUBISTVO GEORGE ALLENA
*-Kakvo je akademsko izučavanje PR u BiH: POČECI
*-Prvi post sa starom domenom PUBLIC koja je poslije pretvorena u PR.blogger.ba


Izreke:

* "For us, there is only the trying. The rest is not our business."
* "Someone doing it often interrupts the person saying it cannot be done."
* "Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
* "Success is dependent upon the glands; sweat glands."
* "Success is the maximum utilization of the ability that you have."

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
359757

Powered by Blogger.ba